ZUGZWANG. El Dietari del Procés.

El llibre

 

Cartell d’una de les presentacions del llibre

El zugzwang és el moment d’una partida d’escacs en què un jugador té l’obligació de moure fitxa, però qualsevol moviment que faci empitjorarà la seva situació i el portarà, segurament, a la derrota. En la gran partida oberta entre Catalunya i Espanya, els sobiranistes han buscat posar l’Estat en zugzwang constantment. Ho han aconseguit?

Zugzwang. El Dietari del Procés narra l’inici d’aquest enfrontament, des de la signatura del ‘pacte per la llibertat’ (desembre 2012) fins l’acord per celebrar eleccions plebiscitàries (gener 2015). I ho fa des d’una òptica innovadora i amb tres punts de vista diferents:

En primer lloc, un article diari durant 25 mesos per testimoniar els fets, les sensacions i l’ambient que s’ha respirat durant la primera fase del procés de transició nacional cap a la independència, en plena commemoració del tricentenari de la pèrdua de les llibertats del país. El llibre també es pot llegir a través de la inclusió de 761 improperis, bajanades o insults contra el clam sobiranista, o fins i tot contra Catalunya en general, de polítics, opinadors i altres personatges públics. Unes cites originals de cada dia. Finalment, una tercera lectura a partir d’onze il·lustracions que traslladen els moments més importants del procés a una gran partida d’escacs.

 

Algunes cites contingudes en l’obra

“[Una DUI en Cataluña] la condenaría a vagar por el espacio sin reconocimiento y a quedar excluida de la Unión Europea por los siglos de los siglos” José Manuel García-Margallo, ministre d’Afers Exteriors (La Vanguardia)

“La borrachera nacionalista acabará en antropofagia; a palos o comiéndose los unos a los otros” Joaquín Leguina, expresident de la Comunitat de Madrid (ABC)

“La única diferencia entre la propaganda nacionalista de Cataluña y los nazis es que de momento, aquí no matan” Eduardo Inda, periodista d’El Mundo (Twitter)

 

Fitxa tècnica del llibre

Autors: Oriol Jordan i Guifré Jordan
Pròleg: Joan Puig (editor del directe!cat)
ISBN: 978-84-942868-7-2
Editorial: DUXELM (Dux Editorial, sl)
Pàgines: 344 pàgines
Mides: 16,5 x 24 cm
Enquadernació: rústica

 

LEAVE A COMMENT