Els llibres

 

Després de l’èxit del blog del Dietari del Procés, va arribar el primer llibre. El 2015 es publicava el Zugzwang. El Dietari del Procés, que recollia els primers anys (2012-2015) d’aquesta revolució política amb voluntat d’emancipació nacional. Als llibres hom hi trobarà una reducció dels articles que es troben complets en aquest espai web, feta a base de petites píndoles d’un paràgraf readaptades al llenguatge d’un dietari personal, que comença amb l’encapçalament el·líptic “Estimat dietari,”.

Declaració d’honestedat

El lector notarà que, malgrat la reducció -necessària per l’extensió dels articles originals- no suposa cap reinterpretació dels textos segons el que s’hagi esdevingut després del relat del dia. Efectivament, una de les virtuts d’aquest projecte totalment inèdit en la seva matèria, és la cura dels autors en traslladar de la manera més exacta i real possible, tant els sentiments generalitzats de la població catalana com  les pròpies experiències personals crítiques, en aquests llibres sense fer trampa, és a dir, independentment de si els anàlisis, les prediccions o les voluntats s’han acabat materialitzant o no.

Una lectura àgil per ara i per la posteritat

Aquest format de microarticles dona també a la història una agilitat que s’adapta perfectament a la lectura en diagonal d’uns lectors que ja coneixen els fets perquè els han viscut. A la vegada, tant el Zugzwang com el Zeitnot. El Dietari del Procés II (2015-…), completen la dualitat de ser un obra per la gent que ha viscut els fets, però també per les generacions futures, ja que el llibre està pensat, a la vegada, per ser consultat d’aquí a uns anys per estudiants, investigadors, etcètera, que busquin saber com va anar la cosa i com ho va viure la societat d’aquell moment.

En definitiva, El Dietari del Procés és una col·lecció de referència inèdita que indexa clarament tots els fets i dóna la possibilitat al lector d’ampliar les informacions en les quals vulgui aprofundir tant a través dels articles originals d’aquest espai web, com a través d’hemeroteques de diaris, digitals o d’altres.