ZEITNOT. EL DIETARI DEL PROCÉS II

El llibre

 

Portada del Zeitnot

Divuit mesos per culminar un procés d’independència que s’allarga durant 300 anys. Un full de ruta que no genera la unitat dels partits independentistes. Un pols subterrani entre els socis de la coalició que governa, enmig d’una lluita per l’hegemonia del país entre la dreta i l’esquerra. Una incòmoda convocatòria d’eleccions municipals on apareix una nova actora inesperada. La promesa d’unes eleccions plebiscitàries, per part d’un president acorralat, al tot o res on tothom oblida el potencial de la força anticapitalista del país.

Coalicions a corre-cuita, investidures in extremis, invents desesperats, nous actors, sentències judicials, vel·leïtats, pressupostos… i el clam del poble materialitzat novament en manifestacions massives. Aquesta és la segona part de la partida oberta entre Catalunya i Espanya, iniciada amb el Pacte per la llibertat del 19 de desembre de 2012. Són 24 nous mesos i 713 articles de crònica diària plens d’interpretació crítica, i amb un improperi, bajanada o insult contra el clam sobiranista per cada dia. Tot plegat, dividit en onze capítols que també extrapolen l’enfrontament polític a una partida d’escacs, i que marcaran el destí final del procés català.

Zeitnot. El Dietari del Procés II és, doncs, el segon volum de la crònica del procés iniciada amb Zugzwang. El Dietari del Procés. que començava amb el pacte entre CiU i ERC el 19 de desembre de 2012, fins el 18 de gener de 2015, amb el rumb posat al 27S. Així, el Zeitnot continua el relat des del 19 de gener de 2015 tot narrant la persistència del poble català en la seva travessia cap a la llibertat, no sense contratemps pel camí.

 

Amb el pròleg de Jordi Sànchez, president de l’Assemblea Nacional Catalana

“D’aquí a poc temps, quan el procés hagi culminat i el nostre país hagi esdevingut normal entre la resta de països normals, els «dietaris» tindran un valor afegit a altres obres precisament per la sistemàtica utilitzada”.

“Amb el vostre treball us heu guanyat el reconeixement com a uns dels cronistes del procés d’independència. No deixeu de ser els cronistes del naixement de la República”.

 

…i una obra d’art a la portada

“El Zeitnot, la lluita contra el temps. La nau sobiranista rumb a la llibertat disputant la seva lluita paral·lela contra el temps, mentre la tripulació ja distingeix entre la boira la silueta de la terra promesa”

El Zeitnot també és una obra d’art, gràcies a la magnífica pintura que il·lustra la coberta, realitzada en aquarel·la per l’artista local de Santa Eulàlia de Ronçana, Sílvia Bau. Establerta a Premià de Mar, la Sílvia plasma a la perfecció com els comandants de la nau sobiranista han de disputar la partida contra l’Estat, a la vegada que han de fer front a una lluita interna amb un rellotge de sorra que representa els 18 mesos en marxa i que acabarà enduent-se tot el protagionisme.

 

Algunes cites contingudes en l’obra

«¿Dónde metemos a esos 70.000 cerdos vascos y catalanes que van a acudir a la final de la Copa del Rey a degradar los símbolos de nuestra nación? Yo los echaría al mar, pero no se si van a caber todos.» Armando Robles, director d’Alerta Digital (Alerta Digital TV)

«Nos volvemos a cruzar con los nacionalistas xenófobos, como si fueran una peste de la que no hay quien se libre, como de las ratas o de las cucarachas.» Jorge Martínez Reverte,  historiador, periodista i escriptor (El País)

«Puigdemont, fascista avanzado. […] Nacer en un pueblo de Gerona con cara de peruano debería vacunar contra el nacionalismo.» José Antonio Montano, articulista d’El Español (El Español)

 

Fitxa tècnica del llibre

Autors: Oriol Jordan i Guifré Jordan
Pròleg: Jordi Sànchez (president de l’Assemblea Nacional Catalana)
ISBN: 978-84-946064-6-5
Editorial: Edicions Cal·lígraf
Pàgines: 394 pàgines
Mides: 15,5x24cm
Enquadernació: rústica

Descarrega’t el Dossier de premsa