Puigdemont torna al Parlament

  • Oriol
  • 4 de febrer de 2020

Ni en persona, ni per ser investit president, però Carles Puigdemont ha tornat a ser present al Parlament de Catalunya a través d’una videoconferència des d’una sala de l’europarlament. Un detall que no ens ha passat per alt. El president legítim, sempre comunicant a través d’aquest tipus de detalls, en aquest cas refregant a l’unionisme la seva condició d’electe europeu. Avui també ha reaparegut a la mateixa cambra i també a distància la també enyorada Marta Rovira. Tots dos han comparegut, com varen fer-ho els presos polítics la setmana passada, en la comissió que investiga el 155.


Mentre la Moncloa va responent a la pressió de trobada amb Quim Torra amb gerres d’aigua freda i calma i tranquil·litat, el MHP Puigdemont i Rovira han cridat al diàleg amb els seus matisos. Puigdemont parlava de “pessimisme” i Rovira d’”escepticisme”. Tots dos han advocat inequívocament per la fi de la repressió per posar fil a l’agulla al debat. Mentrestant, al Govern, el gairebé ja presidenciable Pere Aragonès presentava el seu llibre, escrit per la periodista de La Mira, Magda Gregori, i anunciava que no aniria personalment al Consell de Política Fiscal de l’Estat, perquè no tenia cap sentit anar a una reunió per acordar coses quan a la pràctica només s’hi anava a escoltar el que havia decidit Madrid.


Aragonès s’ha endut un revés aquesta setmana amb el tombament de la Llei de Contractes, anomenada popularment ‘Llei Aragonès’. Des de la CUP es va etiquetar la llei amb el nom d’un possible presidenciable, i aprofitant el rebuf de fama de poc esquerrà que té el dirigent d’ERC van aconseguir organitzar una campanya que finalment ha reeixit, per dissort dels ajuntaments.


I mentre tot això s’esdevé, el mandat de Quim Torra transita per la seva agonia final amb la presentació del recurs davant el Tribunal Suprem que segurament també quedarà desestimat, i el president serà finalment inhabilitat. Un sacrifici l’únic profit del qual el pot treure més aviat JxC que no pas Catalunya, que es veurà abocada a unes noves eleccions, encara no sabem si convocades pel mateix Torra, o pel buit de poder que deixi.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS