No regalem la investidura, si us plau

  • Guif
  • 13 de novembre de 2019

La novetat que suposa aquest acord entre Pedro Sánchez i Pablo Iglesias ha deixat en fora de joc a més d’un, i fins i tot ha causat un bri d’il·lusió o d’esperança veient que l’extrema dreta cada vegada puja amb més força. Amb tot, no és segur que Sánchez acabi repetint com a president d’Espanya, ja que necessita un fotimer de partits per la investidura. Si Ciutadans no s’absté, entre les formacions que necessitaran es troba ERC, que s’hauria d’abstenir com a mínim. Ho farà?

De moment, els republicans han demanat una taula de negociació política bilateral entre Catalunya i Espanya sobre el procés. No és una mala proposta, però és suficient? El PSOE podria arribar a crear aquesta taula de diàleg, però si no té ni mediador, no anirà massa lluny. Ja hi ha comissions bilaterals Estat-Generalitat i de ben poca cosa serveixen. S’ha d’aprofitar per treure tot el profit que es pugui, ja que del contrari, només se’n recordaran dels partits independentistes pels pressupostos, i potser hi ha algú altre que no té estómac per investir Sánchez ara però sí per votar-li els números.

El Tsunami, els CDR i companyia continuaran pressionant pel seu cantó per fer seure al govern espanyol, però el que de debò el pot fer reaccionar podria ser veure’s acorralat i abocat a unes terceres eleccions que probablement perdria. Veient que JxCat i CUP no faran cap pas per intentar pressionar Sánchez –cosa que és una mica incongruent, ja que se l’intenta acorralar per ‘sit and talk’ amb els talls de carretera, però no se’l pressiona per on li pot fer més mal—, Esquerra ha de demostrar intel·ligència en la negociació, no precipitar-se, pensar-s’ho tot dues vegades. I sobretot, no regalar la investidura si depèn d’ells.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS