Moviments de cargol de Madrid pels pressupostos

  • Guif
  • 5 de febrer de 2019

El govern espanyol ha acceptat que hi hagi una figura que observi el diàleg que mantingui Madrid amb l’executiu català. Així, dona llum verda a la proposta que avui ha fet l’executiu de Torra com a pre-condició per considerar l’aprovació dels pressupostos espanyols. Carmen Calvo ja ha dit que no es tracta d’un mediador, sinó d’algú que prendrà nota en la taula de diàleg de partits i que coordini les trobades.

Si amb aquest gest ja es convencen els partits independentistes per donar un any més de vida a Sánchez, o bé són molt dolents negociant, o és que això serà una sopa que es courà a foc molt i molt lent. S’ha de tenir en compte, però, que aquest gest li pot valer a Sánchez tramitar els números, però encara els haurà d’aprovar. I se suposa que haurà de fer altres gestos si els vol tirar endavant. Del contrari, el PSOE no voldrà saber res de diàleg amb l’independentisme en el proper any fins als propers pressupostos. O ja fins les properes eleccions, que se celebraran com a molt el juny de l’any vinent.

Paral·lelament el judici continua apropant-se. Alguns presos han demanat que la data d’inici s’endarrereixi perquè només hauran tingut 11 dies de preparació des que el jutge va fixar la data fins que comencin les sessions el 12 de febrer. No és gens probable que aquestes peticions prosperin, però les defenses s’ho apuntaran per quan hagin de fer l’anhelat viatge a Estrasburg. Torrent ha anat a veure els presos i les preses en les últimes hores, i ha destacat que de moment encara no tenen l’ordinador promès per preparar-se la causa, i no tenen ni calefactors a les cel·les. I a Madrid fa fred. I a partir del dia 12, en farà molt més.

6 de febrer de 2019

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS