I, de cop i volta, l’independentisme irromp al centre de Madrid

  • Oriol
  • 16 de març de 2019

Ah! La imatge pletòrica d’un Madrid en ple crepuscle del dia amb desenes de milers de catalans, però també de gent vinguda d’altres nacions del territori ibèric, entonant l’Estaca de Lluís Llach en un cant a la Llibertat i a la proclama que l’autodeterminació és un dret, no us delicte, com resava l’eslògan, ha estat èpica. La manifestació d’aquesta tarda, que s’ha anat coent durant diverses setmanes en segon pla, mentre el Judici del Segle, i les eleccions espanyoles s’enduien tot el protagonisme, ha irromput al cor de la capital de l’estat que una vegada va ser un Imperi.

Avui hem vist com l’Estat patia una nova esquerda. Tant ANC com Òmnium, i les famílies dels presos polítics han sabut cercar complicitats arreu de l’Estat, començant per la pròpia Castella llibertària, per deixar la caverna sense més paraula que les falses acusacions clàssiques: 18.000 manifestants segons la Delegació i la Policia, i un “cuentagotas” segons ABC. El fet és que la suma dels més de 520 autocars desplaçats, avions, trens, cotxes privats i madrilenys sortits al carrer, ja suma més del doble que la ridícula xifra que s’han tret de la màniga. Potser no s’ha arribat als 120.000 que proclamava l’organització, però els auto deterministes s’hi han acostat.

Moncloa ha intentat mantenir el discurs constitucionalista davant aquesta nova fuita, mentre que des del PP s’ha carregat contra Sánchez i Carmena per autoritzar una manifestació que afirmen que amb Pablo Casado mai s’hagués produït. Ah, els drets fonamentals recollits a la Constitució una vegada més esquarterats. Elisenda Paluzie i Marcel Mauri han fet vibrar un públic en un lloc que, per primera vegada, no ha estat tan hostil com ens podíem pensar. Avui, els pobles que conviuen a la Península Ibèrica, han pogut constatar que, units, potser podran acabar amb els privilegis de les clavegueres de l’estat, i la seva cort, i que el dret a l’autodeterminació de Catalunya serà l’eina per assolir-ho. Avui molts madrilenys, a les portes d’unes eleccions han vist que els independentistes son molts, cosa que aquí ja sabíem, però per primera vegada han pogut comprovar-ho sense els filtres dels canals que miren, que s’esforcen una vegada i una altra a amagar el problema més gros que pateix Espanya i que, poc a poc, la segueix detonant.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS