Fins on gosarà arribar el PSOE en campanya contra l’independentisme?

  • Guif
  • 17 de març de 2019

La precampanya de les espanyoles està ja agafant ritme. I tot apunta a que el PSOE ha après la ‘lliçó’ de les andaluses i de la curta presidència de Pedro Sánchez perquè ja enfoca la contesa electoral amb l’antiindependentisme com a gran argument. Avui Sánchez ha dit que sota una presidència del PSOE, Catalunya mai serà independent. Podríem trobar la mateixa cita exacta de Mariano Rajoy anys enrere. Vox arrossega el PP i Ciutadans, i aquests, arrosseguen el PSOE.


A Susana Díaz li va agafar tot aquest auge ultraespanyolista amb el peu canviat, tot i que ella se sent com peix a l’aigua malparlant de Catalunya. I ara el seu arxienemic al partit no vol fer el mateix. Sobretot, vista la reacció furibunda de la dreta espanyola a la seva idea d’acceptar un relator en les converses amb l’independentisme. 


Però el que no sap és que la gent, si vol votar en clau antiindependentista, anirà a buscar els que parlen més clar. Per exemple, el PP. Avui, la flamant número 1 per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, ha dit que té “més sentit” que s’hi presenti ella, que no parla català, que algú que sí que en parla. Ha dit que ella vol combatre el discurs dels independentistes, que volen “convertir compatriotes en estrangers”. Amb tanta competència a la dreta, però, els socialistes podrien veure’s afavorit de la situació, donat el sistema electoral en vigor. Però fins on arribarà Sánchez en campanya, tot sabent que probablement no li quedarà més remei que negociar amb els independentistes per repetir a La Moncloa?

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS