Vertigen pel funambulisme de Sánchez

  • Guif
  • 8 de novembre de 2019

Amb la campanya ja acabada, la sort ja està llançada. I, realment, la sensació és de cert vertigen per l’alt grau d’aleatorietat que poden tenir els resultats. Pedro Sánchez ha jugat amb foc, i diumenge potser es comprova que es va cremar. O potser no, però no hi ha cap indici per pensar que li anirà millor que fa set mesos o bé que els resultats oferiran alternatives al bloqueig generat el 28 d’abril. 

L’amenaça de Vox ha anat in crescendo aquests últims dies, i hi ha diversos símptomes: les enquestes, els actes multitudinaris que està celebrant, la bona actuació (pel seu ‘target’) d’Abascal en el principal debat de candidats, i sobretot la normalització de la formació a la vida pública espanyola. Com tot en aquest país, per escandalós que sigui des d’una perspectiva històrica, ara s’ha normalitzat. Tot passa molt ràpid. Massa ràpid. I la gent no té temps de copsar la realitat amb prou consciència. 

Malgrat que es preveu un desastre espectacular a Ciutadans, les tres dretes tenen a tocar sumar un escó més que les esquerres no independentistes. Se suposa que quedaran, tot i això, lluny dels 176 escons, però com l’abstenció pugi, les sorpreses podrien ser majúscules. En qualsevol cas, els ‘apestats’ del Congrés podrien acabar tenint la clau si PP i PSOE no s’entenen. I la clau s’ha de fer servir sent conscient del poder que dona. A aquestes alçades, no fer-la servir per aquest suposat objectiu compartit de diàleg seria un error garrafal, i acabaria de desmoralitzar el moviment. 

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS