Val la pena tot plegat, Quim?

  • Guif
  • 22 de març de 2019

La inhabilitació de Quim Torra, sorprenentment, està una mica més a prop avui que fa una setmana. El president de la Generalitat ha tret la nova pancarta amb un llaç blanc que havia posat al balcó de Palau, després de dos ultimàtums de la Junta Electoral incomplerts i una ordre als Mossos per retirar tots els símbols abans d’aquesta tarda a les 3. La policia catalana, de fet, ha arribat a entrar a escoles durant el dia per arrencar aquestes mostres de suport als presos i exiliats polítics. Per sort, ens hem estalviat la vergonya afegida a tot plegat de veure Mossos d’Esquadra retirant la pancarta de la Generalitat. Ho ha fet Torra, que ha demanat a la gent una onada de llaços per balcons de tot el país.

Amb tot, els terminis de la Junta Electoral han estat sobrepassats i, per aquest motiu, la fiscalia general de l’Estat ha ordenat a la catalana interposar una querella per desobediència a Torra. El president podria veure’s foragitat bruscament de la Generalitat. Però la pregunta és: a canvi de quin intent per arribar a la independència? A canvi de quelcom tan heroic com l’1-O? Doncs no, a canvi d’un símbol, d’una polèmica que més que animar les masses farà més d’un independentista desconnectar del procés pel bucle insignificant en el qual ens trobem.

Ara bé: Torra s’ha guardat un as a la màniga i no només ha anunciat una querella contra la fiscalia per prevaricació, sinó que a mitja tarda ha posat un altre ‘bànner’. Hi diu ‘Llibertat d’opinió i d’expressió’ i recorda que és un dret recollit a la declaració universal de drets humans. En una altra cosa no, però en simbolisme, poca gent guanya Torra…

23 de març de 2019

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS