Torra vs Torrent: les dues màximes autoritats, lluny de coincidir

  • Guif
  • 31 d'Agost de 2019

Les propostes sobre cap a on ha d’anar l’independentisme després de la sentència del Suprem han continuat aquest cap de setmana, coincidint amb la cimera que s’està fent amb cert secretisme a Ginebra. Després que el conseller Bargalló es despengés (o no!) amb la proposta d’una qüestió de confiança a Torra si els pressupostos cauen, avui hi ha hagut dues propostes més. I de pes, perquè venien de la primera i segona autoritat del país. I, precisament, anaven en direccions ben oposades. 

En una entrevista a l’ACN, Roger Torrent ha suggerit que es podria fer un govern de concentració de totes les forces pro-referèndum, inclosa la CUP i els comuns, si la sentència és terrible, com es tem. Que els cupaires s’impliquin podria ser encara possible, però que ho faci la formació d’Ada Colau és Matrix en un govern encapçalat per l’entorn postconvergent. En unes eleccions guanyades per ERC, potser seria més viable, però probablement JxCat es baixaria del carro. Complicat, molt complicat, però només que la CUP s’arromangués, ja seria una novetat en el procés. 


Poques hores després, i en el mateix mitjà, Quim Torra li ha respost donant-li deures: tu prepara’t per si la reacció a la sentència és tornar a investir Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. Si fos així, la patata calenta la tindria totalment Torrent, ja que hauria d’acceptar una investidura a distància d’un diputat suspès pel Suprem, cosa que per la justícia espanyola serà gairebé un sacrilegi i tombarà des del segon 1, amb conseqüències legals per Torrent. O bé Torra està maquinant una resposta simbòlica amb aquesta suposada investidura de l’expresident? Molt destrempador. Ja poden intensificar les reunions a Suïssa o on sigui, perquè de moment els camins no es creuen. 

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS