Rectificaran els postconvergents en les properes 24 hores?

  • Guif
  • 10 de juliol de 2019

Falten només hores per la constitució de la Diputació de Barcelona, i sembla que tot està decidit: el PSC liderarà la institució gràcies al suport de Junts per Catalunya. Tothom donava per fet que els comuns hi donarien suport, però no serà el cas, ja que han dit que no votaran a favor de cap combinació que inclogui ni els postconvergents, ni el PP ni Cs. Això vol dir que una coalició ERC-JxCat no seria derrotada per tota la resta de partits, perquè no votaran junts. Conclusió: la proposta de cedir la presidència de l’ens a JxCat no és cap trampa, com apuntaven els membres del grup de Puigdemont.


Els dos partits independentistes tenen a l’abast fer-se amb el control de la institució… però s’aconseguiran posar d’acord? Si no és així, l’episodi marcarà un abans i un després, per bé o per mal, però en qualsevol cas serà molt trist per l’independentisme. No són capaços ni d’acordar el govern de la Diputació, com volen fer la independència? Aquesta retòrica tant d’uns com d’altres -però en aquest cas, sobretot dels postconvergents- que assegura fer el possible pero arribar a l’objectiu comú s’haurà provat falsa. La desesperació i la incredulitat s’ha deixat veure avui en una manifestació espontània al carrer Calàbria, on tenen la seu tant PDeCAT com ERC. Amb tot, encara hi ha temps per rectificar, si no se’n volen penedir.


D’altra banda, els qui són uns artistes de canviar de principis com un mitjó, els comuns, han presentat avui el seu cartipàs a Barcelona de la maneta del PSC, els qui fa quatre anys eren “casta” i “màfia”. Dues legislatures de Colau, dos acords amb els socialistes. Que s’ho facin mirar: mentre Pedro Sánchez no vol donar res de marge a Iglesias perquè no li tregui protagonisme, l’ego de Colau per continuar governant regala més visibilitat als socialistes, que en les properes eleccions a tots els nivells se’ls acabaran de cruspir.

11 de juliol de 2019

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS