Primàries i FNC preparen candidatura

  • Oriol
  • 2 de febrer de 2020

Se’n parla molt de qui presentarà cada partit a les properes eleccions catalanes, ara que Quim Torra ha entreobert la porta a la repetició de nous comicis, però sense obrir-la del tot, perquè vol esperar a fer la convocatòria formal a l’aprovació dels pressupostos (mitjans març), i a la primera reunió amb Pedro Sánchez (en principi, aquest dijous 6 de febrer). Hi ha qui especula amb què la convocatòria serà finalment passat l’estiu, però és una opció improbable, perquè més d’hora que tard, el president serà inhabilitat. De moment, aquest dia 9 se li acaba el plaç per presentar recurs. Quan l’hagi presentat, el Suprem tindrà carta blanca per inhabilitar-lo quan consideri.

Aragonès per ERC, de moment sembla l’únic candidat clar a la presidència de la Generalitat. Pel que fa a JxC Laura Borràs era la més ben posicionada fins que les investigacions judicials que s’han obert contra ella l’han desplaçat del focus. JxC no deu voler que li esclati un altre procés de corrupció ara que estan en ple procés de renovació en tots els sentits. Calvet i Puigneró semblen ara mateix els més ben posicionats. Artur Mas espera a la recambra. De la CUP es pot esperar qualsevol cosa, però la incògnita és saber què faran les forces extraparlamentàries com ara Primàries de Jordi Graupera, o el Front Nacional de la ripollesa Sílvia Orriols.

Graupera va anunciar que volien fer el pas al Parlament, però el cert és que després de les municipals, la jove formació ha desaparegut del panorama completament, malgrat els 50.000 vots obtinguts i el prop de 50 regidors a tot el país. Pel que hem pogut llegir avui, sembla que finalment faran el pas, malgrat la patacada a Barcelona, i s’intueix que comença a despuntar una vella coneguda, l’activista Anna Arqué, ex candidata d’ERC a Barcelona amb Portabella, i ex Solidaritat Catalana i impulsora d’alguna de les consultes populars de fa una dècada. El Punt Avui l’assenyalava, i ella repiulava sense negar-ho. Graupera ja ha dit que la seva batalla és Barcelona així que podria ser que finalment s’optés per aquest perfil abrandat, previ procés de ‘primàries’, és clar!

Tant aquesta possible candidatura com la del Front Nacional, dues candidatures ‘anti partits’ i independentistes, però des de dos punts de vista diferents (creiem), haurien de fer front primer a un procés de recollida d’avals. A Madrid, Primàries no hi va arribar. A Catalunya segurament el llindar serà inferior, però la competició serà dura. De recollir els avals necessaris, quines opcions tenen d’en sortir-se’n, i a qui perjudicarien més?

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS