Pedro Sánchez s’infla

  • Oriol
  • 30 de Juliol de 2019

El líder del PSOE té el que popularment es diu una ‘flor al cul’. Des de la seva primera investidura fallida fa uns anys, la coça en aquesta apreciada part del cos pel susanisme (sí, tothom recorda a la senyora aquella que deia que era “la primera autoridad del PSOE”), fins el seu resorgiment, catapultament cap a la Moncloa gràcies a l’independentisme, el seu pas per unes eleccions a causa de la seva mala gestió de la crisi catalana i, ara, jugant a la ruleta russa, al pòquer de farol i el que vulguin, perd intencionadament una investidura i segons les enquestes segueix engreixant el sac de vots encara més. Les enquestes marquen tendència i aquesta darrera d’avui del CIS està feta abans del debat, però no erra massa el tret. Podemos aguantaria mínimament, Ciutadans baixa, i a Catalunya, ERC, per exemple seguiria a l’alça i JxC resistiria.

A Catalunya, la confusió segueix regnant. Si estan de vacances poden obrir el twitter i seguir gaudint de com s’arrenquen els ulls uns i els altres, i com l’ANC intenta posar pau no convidant cap partit (com a càtig’) a la fila zero de l’11S. Quim Torra ha anunciat contundentment que no pagarà cap multa, com els explicàvem ahir, obrint un nou front, i Carles Puigdemont ha obert un altre cop el meló de la llista unitària, que Convergència i la post Convergència no ha tancat mail quan els han anat maldades.

El president ha considerat que el pacte a la Diputació ha estat un error, però ha assenyalat com a culpable indirecte a Esquerra Republicana per no haver fet una llista unitària amb ells a Barcelona. Segons aquesta teoria, haurien sumat 15 o 16 regidors i això hauria dissuadit Ada Colau de pactar a la contra. La teoria és molt difícil de sustentar, perquè Colau va ser escollida per majoria absoluta amvb el PSC i amb Valls, sumessin els independentistes el que sumessin. Puigdemont també ha dit, insistint amb el concepte de la ‘unitat’ que es podria investir Sánchez si això afavorís d’alguna manera l’estratègia unitària independentista. El líder de JxC, va deixant anar algunes coses interessants amb la boca petita, com l’assumpció de l’error a la Diputació, quan ja ha passat la tormenta i arriba la calor de l’estiu, i no sabem si ho fa en clau interna o en clau de preparació d’eleccions a catalunya. El que és cert és que Miquel Buch, el conseller d’Interior, s’ha tornt a oferir per liderar el Junts per Catalunya unificat, sense haver de ser necessàriament el candidat a la presidència de la Generalitat.

29 de Juliol de 2019

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS