Pagaran un preu molt car per vincular independència amb violència

  • Guif
  • 11 de desembre de 2018

La insistència en vincular el procés independentista català amb la violència ha estat unaconstant des de fa anys per part de l’unionisme espanyol, però ara s’ha exacerbat amb l’existència dels CDR i algun incident aïllat que a França veurien com foc d’encenalls. Mentre que els ‘armilles grogues’ han posat elpaís de cap per baix durant un mes amb manifestacions i aldarulls majúsculs ihan arrencat diversos compromisos de l’Elisi, a Catalunya els Mossos d’Esquadra deixen que uns CDRs tallin carreteres i la policia ja és investigada per la fiscalia, com s’ha sabut avui. El govern espanyol ha preguntat per carta a la Generalitat per què els agents no van dissuadir els manifestants, i el ministre d’Interior amenaça amb tornar a enviar ‘piolins’.

Tot, el dia quehem vist que el xup-xup del 21 de desembre continua creixent. El ministre Ábalos ha posat en dubte la conveniència de la visita a Barcelona del govern Sánchez, però La Moncloa l’ha desacreditat després. Els CDR i l’ANC van prenent posicions, mentre la Intersindical-CSC crida a la vaga aquell dia, a la qual per casualitat s’hi ha sumat Renfe. Els presos polítics criden a les manifestacions pacífiques, però la tensió que es pot viure als carrers pot ser només superada per l’1 d’octubre recentment.

I en la missió d’empastifar l’independentisme amb violència, a l’unionisme i el govern Sánchez els hi ha anat com anell al dit que Torra instés a seguir la via eslovena, queja ha estat etiquetada de violenta –els comentaris del president li han costatuna querella que presentarà Vox amb petició de presó immediata. Fins i tot, Borrell va dir que les paraules de Torra semblaven una crida a la insurrecció. Ara bé, no comptaven amb la indignació del país balcànic per l’etiqueta. Com s’ha sabut aquest dimarts al vespre, el ministeri d’Afers Exteriors eslovè ha cridat a consultes l’ambaixador espanyol al petit país. Borrell i companyiacontinuen creant-se enemics, cosa que a llarg termini pot ser crucial per l’esdevenir del procés.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS