Lliures per un dia

  • Oriol
  • 17 de Gener de 2020

Junqueras, Romeva, Bassa, Turull, Rull i Forn, podrien unir-se a la sortida de la presó per un dia que està gaudint Jordi Cuixart i també gaudirà en breu Jordi Sànchez, en aquest cas per declarar al Parlament de Catalunya dimarts 28 de gener, com a testimonis per la Comissió d’Investigació del 155. Aquesta compareixença, que posarà els focus de tots els mitjans sobre la qüestió, ve avalada pel Departament de Justícia de Catalunya, malgrat que encara es podria tombar si el Suprem en desautoritza la sortida. Tot ho pot tombar el Suprem, de fet. Que és el que està fent des del minut u.

Aquest moment polític arriba amb l’anunci que el Parlament portarà la proposta de pressupostos del govern a la cambra catalana, la qual cosa indica que finalment els Comuns donaran suport als comptes del govern, on hi ha JxC. Quan arribin els comptes, veurem quina és la situació política del president Torra. Avui, VOX s’ha querellat contra Torrent i quatre membres de la Mesa del Parlament per “desobediència” i “prevaricació” en no acatar l’acord de la JEC. Això de per sí no hauria de tenir massa recorregut, perquè la Fiscalia també va demanar deixar en suspens l’acord mentre el Suprem no es pronunciï definitivament. Aleshores aquí vurem què passa, i si Torra vol seguir com a president sense escó, i si això es pot fer (sempre segons la restrictiva interpretació de la justícia espanyola, que és la que ens ocupa).

Catalunya juga a la batalla judicial espanyola i europea, perquè no té força per fer res més. És una de les coses que s’han de millorar respecte 2017. Cal ser-ne conscients, no obsessionar-se i centrar-se en fer feina i convèncer gent. Lluitem contra un enemic totpoderós i capaç de fer qualsevol cosa. Aquest matí, Gonzalo Boye denunciava que algú havia assaltat el seu despatx, segurament a la cerca d’alguna cosa. Com que les casualitats costen de creure, s’haurà d’obrir una investigació policial, que es veurà en què acaba.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS