L’independentisme aguanta, malgrat tot

  • Guif
  • 14 de juliol de 2019

L’enquesta d’aquest diumenge d’El Periódico deixa clar que l’independentisme aguantaria la majoria absoluta malgrat el cert estancament polític i la desmotivació a la que els partits estan duent les bases. L’estimació d’escons en unes eleccions catalanes, feta abans de la polèmica sobre la Diputació de Barcelona, dona entre 71 i 74 escons per als tres partits per la República sumats. ERC continuaria líder, amb 40-41 diputats, a molta distància de JxCat (24-25) i CUP (7-8).
Tots tres sumarien el 48,5% dels sufragis, rècord en unes eleccions catalanes, però encara per sota del 50%. 


En el bàndol unionista, el PSC experimentaria una pujada notable, arribant als 28-29 escons, tot enfonsant a Ciutadans, que ha tocat sostre, i ara està ja enfilant el camí de tocar fons (22-23). Amb Comuns (8-9) i PP (3-4) quedant com ara, l’única combinació realista de govern seria un dels dos grans partits independentistes (amb o sense la CUP) encapçalat per Esquerra.

De moment, qualsevol altra combinació seria marciana. PSC+JxCat amb suport extern de Cs? Surrealista. Però si els socialistes continuen guanyant terreny, la sociovergència es podria situar en els 60 escons, i amb el suport dels comuns, Iceta podria ser president. També sembla d’un altre planeta, però havent vist la jugarreta de la Diputació (en cap cas comparable a la política municipal), cal anar amb peus de plom. Els postconvergents, o com a mínim una part d’ells, no són de fiar. Mai ho han estat. No donem res per fet.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS