L’enroc de Rivera

  • Guif
  • 29 de juliol de 2019

Albert Rivera s’enroca, com als escacs, i es protegeix dels atacs amb més torres i peons. El líder de Ciutadans ha remodelat l’executiva amb un triple objectiu: deixar clar que són tan de dretes i anticatalans com el PP, posant gent com Marcos de Quinto (un paio inquietant, amb 48 milions d’euros al banc i semblança exagerada amb Luis Bárcenas) a primera línia; intentar-se fer fort ampliant la direcció a una cinquantena de persones; i fer purga als qui recelen de la seva estratègia. És clar, no marxarà, perquè dona la sensació que el partit gira al voltant d’ell, i que sense ell, no hi ha partit. Podemos de vegades també dona aquesta sensació. Són partits joves, superpersonalistes, que mai han canviat de líder. I és clar, no saben què passaria si desapareguessin els seus bucs insígnia. 


Mentrestant, avui la Junta Electoral Central s’ha posat a treballar i ha repartit multes a mansalva. Una li ha caigut a Tv3, per un reportatge sobre els familiars dels presos en plena campanya electoral que, certament, se’l podrien haver estalviat. No cal donar motius per alimentar el monstre d’una Tv3 adoctrinadora. I tres més li han caigut a Quim Torra, que pugen a 8.500 euros. Per un discurs institucional i una carta als funcionaris en motiu de Sant Jordi, i pels llaços grocs en edificis públic abans del 28A. El president ja ha dit que no les pagarà, així que pensa obrir un altre front. 


L’executiu català també té un altre cas calent obert, el de la demanda de Josep Borrell de tancar tres delegacions catalanes: Londres, Berlín i Ginebra. Mentre el TSJC es pensa què fa amb aquest embat que supera els últims ministres d’Exteriors del PP, els jutges han desestimat la petició de tancament cautelar. Així doncs, mentre deliberen, les delegacions continuen… i Borrell continuarà estirant-se dels cabells.

30 de juliol de 2019

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS