L’enèsim ridícul d’Espanya i Sánchez amb les euroordres

  • Guif
  • 6 de novembre de 2019

L’embolic que s’ha viscut avui amb les euroordres ha estat espectacular. És, clarament, el taló d’Aquil·les d’Espanya, ja que van a ridícul constant cada vegada que el tema es posa sobre la taula. Avui el Regne Unit ha desestimat provisionalment admetre a tràmit la petició de Llarena contra Clara Ponsatí, que viu a Escòcia. No tanquen la porta a acabar considerant-la, però, si Madrid envia més informació. Així, han tornat a enviar una euroordre deficient. L’advocat de Ponsatí fins i tot diu que en el document de 60 pàgines que han enviat, només s’esmenta Ponsatí en dues pàgines i amb diverses inexactituds. En definitiva, el tema no està tancat, però tot olegat fa l’aspecte que ni si donessin mil anys a Pablo Llarena per preparar la següent euroordre, aconseguiria presentar peticions amb cara i ulls, amb sentit i amb el format adequat. I és que aquesta és una prova més que aquestes extradicions, i tot el procés judicial contra els líders de l’1-O no tenen ni solta ni volta. 


Amb tot, als nou polítics empresonats els ha tocat viure la creu més gran de totes, mentre que els exiliats tenen un horror diferent i sense data de final. Tots ells han de patir la distància amb les seves famílies, i és quan arriba la mort que la duresa es fa encara més immensa, incommensurable, indescriptible, inacabable. Avui ha traspassat el pare de Puigdemont, i el seu fill no ha pogut ser al seu costat durant l’últim sospir del seu progenitor. 


Tornant a les euroordres, les relliscades no han acabat per avui: Pedro Sánchez es despenjava aquest matí per justificar que l’altre dia es comprometés a portar Puigdemont a Espanya, dient que exercirà el seu control sobre la Fiscalia per fer-ho. La separació de poders, de nou, esgarrinxada en públic i, amb ella, la qualitat democràtica espanyola. Ha rebut per totes bandes: no només de l’independentisme, sinó de partits com Ciutadans i, sobretot, dels propis fiscals, que han sortit en tromba per defensar la seva independència. El més trist és que Sánchez té raó: la fiscalia depèn del govern espanyol. Amb tot, el fet que n’hagi sortit tan escaldat són males notícies pel PSOE. I, mentrestant, Vox continua enfilant-se a les enquestes…

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS