La justícia espanyola desobeeix l’europea

  • Oriol
  • 9 de gener de 2020

Tots els ulls estaven posats avui en el Tribunal Suprem, amb poques esperances. Sobre el paper, la sentència de la justícia europea hauria d’haver estat detonant perquè Junqueras fos excarcerat i la setmana vinent pogués ocupar l’escó que l’espera al Parlament Europeu, amb la immunitat corresponent.

Però no. Manuel Marchena té molt clar que si cal desobeïr la justícia europea (hé!) ho farà per tal de no fer el ridícul complet i reconèixer l’error de tot aquest judici i la condemna posterior. O sigui, que el Suprem demana quin és el criteri d’Europa per decidir com actua, i quan aquest li indica que faci el favor de treure Junqueras de la presó, aleshores desobeeix. Genial.

Meritxell Budó, és l’altra damnificada de la decisió que ha emès avui la justícia espanyola. La nefasta portaveu del govern català ahir va estar a punt de dir que la Generalitat obriria les presons perquè el president d’ERC fos la setmana vinent al Parlament Europeu. Alguns mitjans afins van donar èmfasi a la notícia (efectivament és notícia que la portaveu del govern català digui el que va dir), però el fet que Budó no concretés el ‘com’, va fer desconfiar a la resta. I, efectivament, nou farol a la cantonada.

Avui Budó matisava que facilitarien que JUnqueras pogués anar a Europa sempre que el Suprem donés el vist-i-plau. Ah! Quin nivell. Sortia després de sentir també l’entrevista a Andreu van den Eynde, l’advocat de Junqueras, que es mostrava molt dur contra la portaveu de la Generalitat demanant que el deixessin treballar sense intromissions i sense inventar-se coses. És important que siguem rigorosos amb aquestes coses i que no generem més frustracions curtterministes de les que jatenim i hem de gestionar (o suportar les de qui no les han superat encara).

En tot això, un bri de llum: la Generalitat ha confirmat el segon grau pels presos polítics, i Sánchez i Cuixart ja podrien començar a optar a permissos a partir de dimarts vinent. No ens oblidem d’ells, els únics presos que són a la presó per haver pujat a sobre d’un cotxe de la policia espanyola, que estava aturat estratègicament en una manifestació amb les finestres obertes i ple d’armes, per provocar precisament això. Una gran vergonya que dos activistes siguin a la presó per participar d’una manifestació.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS