La Fiscalia torna a la vella estratègia d’interferir en la campanya impunement

  • Guif
  • 1 de novembre de 2019

La campanya electoral que més mandra fa a la ciutadania en els últims anys ha viscut el seu primer dia sense pena ni glòria, com probablement ho farà la resta de jornades. Els partits no tenen massa diners per actes grandiloqüents i, a nivell espanyol, confien en els seus grans tòtems. Els partits d’arrel catalana estan voltant més, però tampoc estan generant massa més. Dona la sensació que ja s’ha dit tot, i que fins i tot els discursos són repetits.

I quan sembla que tot havia de continuar de manera insípida, la Fiscalia entra en campanya i torna a les velles estratègies de les clavegueres: fer un impacte a mig procés electoral, amb la garantia que la JEC no replicarà. El ministeri fiscal ha demanat al Suprem que investigui Laura Borràs, la candidata de JxCat, per presumptes contractes irregulars quan dirigia l’Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Una història que va sorgir fa mesos, i ha estat sent investigada durant tots aquests mesos. I, casualment, la petició al Suprem surt a la llum avui que, no només és dia festiu, sinó que falta una setmana pels comicis.

Difícilment aquesta notícia tindrà massa impacte en la mobilització del vot independentista, que té confiança zero en la justícia espanyola. Tampoc en la lluita JxCat – ERC pel vot republicà, que sembla ser que guanyarà el segon amb molta comoditat. La gent difícilment jutjarà els partits per aquestes informacions, sinó pel rumb que cadascun dels dos ha pres des de finals de 2017 i, en especial, en el si del govern Torra.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS