La decisió del Suprem més arbitrària

  • Guif
  • 14 de Juny de 2019

El Tribunal Suprem ha decidit no deixar prendre possessió a Junqueras com a eurodiputat. Es tracta d’una resolució totalment contrària al permís que va atorgar al president d’ERC el mes passat per prometre la Constitució com a diputat al Congrés, que demostra l’arbitrarietat amb què treballen Marchena i companyia. Sabedors que les Corts Espanyoles són el seu ‘cortijo’ i que el podrien suspendre com a diputat sense més conseqüències, tornen a demostrar que els posa especialment nerviosos el tauler de joc europeu. I així ho indica la pròpia interlocutòria del Suprem. Diu que un Junqueras fora del control jurisdiccional espanyol podria suposar un “risc irreversible” per la seva causa. Fins i tot, es deixa entreveure la por que tenen a Puigdemont, apuntant que la seu del Parlament Europeu és a Brussel·les, on viu l’expresident. 


La notícia, reproduïa a diaris europeus influents com ‘Politico’, podria portar cua, ja que combinada als obstacles que la justícia espanyola està posant a Puigdemont, suposa que tres eurodiputats catalans queden vetats. És ben segur que els dos partits independentistes portaran aquesta decisió fins les últimes conseqüències, i possiblement alguna instància europea s’haurà de pronunciar. No cal esperar-ne res de bo, però cal entendre-ho com un pas més per una lenta, molt lenta, conscienciació europea que el que passa a Catalunya no és normal. 


D’altra banda, la militància de Barcelona en Comú ha votat donar suport a un pacte amb el PSC, amb un suport de Manuel Valls que no s’explicitava a la pregunta de la consulta, en detriment d’un acord amb ERC. Així, Ada Colau serà de nou alcaldessa de Barcelona. De nou, amb un govern en minoria i coix. Però amb un agreujant aquesta vegada: amb el suport de les elits de la ciutat, personificades en Valls. Els principis de Colau, esmicolats per sempre. 

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS