El Tsunami reflexiu i el rei nu

  • Oriol
  • 2 de novembre de 2019

Ja ho veuen, un dels temes del dia d’avui, i dels darrers dies, és l’acció que està preparant pel dia de reflexió Tsunami Democràtic. Tsunami ha explicat que durà a terme l’acció que estan preparant durant la tarda del dissabte 9. Hi ha hagut diaris que ja han tret portades explicant que l’organització del moviment prepara ocupar 300 col·legis electorals. Però això seria el dia 10, i no és el que està explicant Tsunami. Altres fonts indiquen el govern aviat resoldrà qui hi ha darrere i que la setmana vinent ho desvetllaran, i aleshores la gent ha començat a fer porres: que si el MIC, que si Puigdemont, que si l’Arale, Susana Griso… la gent fa befa i l’estat segueix fent aigues per tot arreu, però manté el poder. L’Estat està espantat i adverteix de possibles penes per impedir el normal desenvolupament de la jornada electoral. El fet és que pel que fa a la jornada de reflexió, a tots ens ve al cap la jornada de reflexió de les eleccions del 14M de 2004, amb aquell famós SMS del ‘Pásalo’ que va muntar un pollastre davant la seu del PP que va acabar col·locant a Zapatero a la Moncloa, sense que aquest s’ho esperés.

Un poder que s’erigeix en el seu màxim exponent: el cap d’Estat, que és el rei Felip VI. El rei que ens va llegar Franco té previst venir dilluns a Barcelona, al Palau de Congressos en motiu dels Premis Princesa de Girona. La primera mostra de feblesa és que vingui a Barcelona i no a Girona. Recordin que la capital del Nord ja el va rebutjar la darrera vergada que va venir. I l’altre feblesa: el rei havia d’anar-hi el mateix dilluns i, en veient el rebombori, ha anunciat que vindrà un dia abans, demà diumenge. Pobre rei dels espanyols que arriba a Catalunya i té la sensació que no hi mana. Una victòria que no valorem prou, i que no es dona enlloc més d’Espanya.

I l’altra bomba, el dia que fa dos anys de l’empresonament d’Oriol Junqueras i Quim Forn. Les enquestes que sortiran demà diumenge ja situen a Ciutadans a l’alçada o per sota d’Esquerra Republicana: 14 escons li dóna El País, i entre 13 i 17 El Periódico. Quina cara deu posar Albert Rivera quan veu aquestes enquestes? Un partit de l’àmbit estatal, que aspirava a la presidència, un dels ‘Big Four’ fins les darreres eleccions del mes d’abril, superat per una formació que només es presenta en una autonomia i que no depèn de cap partit de l’àmbit estatal. Això vol dir que sí o sí, si el capitost taronja treu una xifra per sota dels 20 escons o meny del 10% dels vots (en aquestes enquestes rondaria el 8%), s’hauria de plantejar la dimissió. A Catalunya, podria passar que Inés Arrimadas fos l’única diputada que sortís. Amb un percentatge del 5% aproximadament al Principat, els escons que obtindria serien uns 6. Ciutadans tornaria als orígens… però això voldria dir que VOX entraria per primer cop al Parlament.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS