El punt fosc d’Iceta

  • Guif
  • 29 d'octubre de 2019

Iceta és probablement un dels millors polítics que queden (en llibertat) a Catalunya. Capaç de moure fils discretament, però també de fer discursos abrandats, ràpid de reflexos, carismàtic i hàbil en les seves estratagemes. Algú que es nota que té ofici i que sap el que es fa. Ara bé, li falta una qualitat que hauria de ser imprescindible: moralitat. Iceta és capaç de defensar el que sigui perquè és la posició del partit i llestos. Sense escrúpols, sense humanitat. Tot pel partit. Sense qüestionar-se si el que defensa segueix la seva consciència, sense maragallades. L’última mostra: la picabaralla a distància amb Junqueras. El líder del PSC defensa fèrriament la sentència, cosa que va provocar que el líder d’ERC li etzibés en una carta: “Si en Miquel Iceta i els seus col·laboradors tenen la consciència neta que vinguin a la presó a explicar-me què hi ha de just en aquesta sentència, mirant-me als ulls i mirant els ulls de les nostres famílies i amics. Hi vindràs, Miquel? Diuen els teus amics del Suprem que tens 13 anys per decidir-te”. 

Avui, però, Iceta ha declinat l’oferiment de visita. És clar, ha confirmat les paraules de Junqueras i no té la consciència neta. O potser sí, i definitivament no té cap escrúpol? Potser és així com va arribar a la cúspide del seu partit. És que aquest és el preu que s’ha de pagar per una carrera política exitosa? No tenir cap humanitat ni pensament propi? Aquesta constatació fa entre pena i por, ja que no és l’únic líder de partit amb aquest perfil. 

D’altra banda, el xup-xup de campanya ja està cada vegada més a punt, amb els partits desvelant les seves estratègies. La de Ciutadans es basa a parlar de la independència. Quina novetat! Han fet un vídeo de vergonya aliena amb llaços grocs que pretenen tapar problemes del dia a dia, per queixar-se del que suposadament fa Torra. Sort que les eleccions són al Congrés i el Senat espanyols! També Rivera s’ha fotografiat amb una samarreta on s’hi llegeix ‘Liberales ibéricos’, ironitzant amb un qualificatiu que Sánchez va usar per definir-los. I és que Cs no té res més darrere. Façana i impacte mediàtic. Res més. I això és la seva creu que els ha portat al suïcidi, com es veurà el 10-N. 

Però per lamentable, la pepera Associació de Víctimes del Terrorisme, que es personarà en el cas dels CDR empresonats. Després de Marlaska comparant la violència de Catalunya amb la d’ETA recentment, l’AVT fa de les seves. La banalització més roïna duta a terme pels qui més l’haurien de combatre. El món al revés. This is Spain. 

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS