El PSC reprèn el fil de Ciutadans: ofensiva contra el català

  • Oriol
  • 23 de Novembre de 2019

El PSC es vol carregar ara la immersió lingüística, un dels consensos més grans que hi ha a Catalunya des de la mort del dictador i el reconeixement i reinstauració legal de la Generalitat (ja saben que havia continuat feblement des de l’exili a l’assassinat de Companys). De veritat? Molt possiblement la resposta és que la immersió no la tocarien, o els ve a ser igual, però han vist que Ciutadans pot deixar un forat electoral a Catalunya que algú ha d’ocupar, i al PSC li ha semblat que els més ben posicionats per fer-ho són ells. A Catalunya potser sí, a l’espera de veure què faria VOX, que no té tant seguiment al Principat.

El PSC segueix el mateix mètode de terra cremada que ha seguit als municipis i que xucla de la tradició governativa espanyola (no són els únics, també cal dir-ho, però en són emblema). Tant li fa si es carreguen Catalunya, l’important és crèixer i tenir vots. Els actuals gestors del PSC ens intenten posar aquest debat sobre la taula ara per veure si es munta un gran pollastre i ells rasquen. Però per molt que vulguin, no tenen l’agressivitat ni la taberneria de Ciutadans. Per tant, si aconseguim girar això al nostre favor o simplement els ignorem, no se’n sortiran amb la seva, perquè el que plantegen, en el fons, és una ignomínia sense sentit fruit d’un amor zero pel país que els seus pares van ajudar a refer des de Santa Coloma de Gramenet, on van consensuar el model d’immersió lingüística a les escoles.

El consens és tan fort, que només es pot trencar per la força, i si la força és l’únic que tenen, podran guanyar, com han fet sempre des de fa 300 anys, però mai convenceran. I nosaltres, i tots els que vinguin darrera, seguirem essent allà, defenent les nostres institucions, la nostra cultura i el camí fins la consecució de la República Catalana. Perquè cada dia sumem un argument més a aquest objectiu, i la prosperitat dels nostres ciutadans és un bé massa preuat com per renunciar-hi,

24 de Novembre de 2019

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS