El procés continua i continuarà bloquejant Espanya

  • Guif
  • 18 de juliol de 2019

Pedro Sánchez s’enfronta a una investidura que tot apunta que serà fallida la setmana vinent. I no perquè els partits minoritaris li puguin girar l’esquena, sinó perquè Unidas Podemos, els qui haurien de sostenir el seu govern, probablement també votaran No. El motiu: Catalunya. El president en funcions ha parlat clar aquest dijous i ha assegurat que el principal obstacle en les negociacions és que Pablo Iglesias vol ser al govern. I Sánchez, com ha explicat, no ho vol bàsicament perquè el líder lila defensa un referèndum per a Catalunya, i la denominació de ‘presos polítics’ als líders empresonats. A banda, també li retreu que s’oposés al 155, cosa que, segons el socialista, podria portar a “contradiccions” en el si de l’executiu si calgués tornar-lo a aplicar.


ERC i JxCat continuen amb els seus debats interns (més intens en el si dels postconvergents) sobre el seu posicionament respecte a la investidura de Sánchez. Però, tenint en compte el sidral de la Diputació de Barcelona, seria impensable que hi donessin suport. I més si Podemos vota No i Sánchez no accepta Iglesias al govern per la ‘poca contundència’ amb l’independentisme. 

En qualsevol cas, torna a quedar palès que fins que Espanya no desencalli el problema català, no podrà desenredar-se de l’embolic on està. Madrid continuarà dèbil, amb governs que no arriben als quatre anys, amb cada vegada menys unitat en el flanc unionista, i fent vergonya a tota Europa. El procés no està gens mort, i prova d’això és que continua i continuarà bloquejant l’Estat. Per demèrit del propi Estat, incapaç de trobar cap solució a un problema que es podrien haver estalviat sense tan imperialisme en els últims anys. 

17 de juliol de 2019

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS