El ‘postureig’ dels extrems

  • Guif
  • 8 de gener de 2019

Qui serà l’acusació particular en el judici contra el procés, Vox, ha presentat una bateria de condicions al PP per investir el seu candidat a la Junta d’Andalusia. Són una sèrie de delirants propostes, com ara fer fora 52.000 immigrants sense papers, derogar totes les lleis relacionades amb la violència de gènere, retirar les competències a Andalusia en matèria d’educació, sanitat, justícia i ordre públic, carregar-se tres dels quatre canals de CanalSur…

Tot plegat, unes exigències que ni el PP ha comprat. Però ja es poden acostumar a aquestes extravagàncies, si volen tornar a La Moncloa. Al seu torn, Ciutadans també haurà d’empassar-se veure’s involucrat en el populisme màxim si Rivera vol tocar poder. Vox podria arribar a tenir un paper significatiu en la política espanyola en un futur gens llunyà, però el més preocupant és que influirà en el judici contra els líders independentistes. No és d’estranyar que Dolors Bassa digui que no es pot fer caure el govern de Sánchez així com així, perquè l’alternativa és mil vegades pitjor. Però és clar, regalar suports al socialistes sempre s’ha demostrat que no serveix de res.

A l’extrem oposat de Vox, avui vuit membres d’Arran han estat detinguts a les portes del Suprem, a Madrid, per intentar pintar les parets de tribunal i encadenar-s’hi. L’organització juvenil ja està fent manifestacions per reivindicar que s’està coartant la llibertat d’expressió. Home, seria preocupant que a Catalunya es deixés que es pintessin les parets del Palau de la Generalitat. Es viu molt còmode en el victimisme, però accions una mica més efectives tampoc estarien de més. Tot això, el dia que el Govern ha començat el recorregut per aprovar una llei per reinstaurar quatre de les famoses lleis socials tombades pel TC. Veurem quin recorregut té.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS