El Parlament torna a mostrar el perfil desafiant

  • Oriol
  • 22 d'octubre de 2019

Finalment, els partits, després del knockout d’aquests darrers dies, comencen a carburar. JxC, ERC i la CUP presentaran una resolució conjunta, que si bé no deixa de moure’s en el camp simbòlic (ara mateix poc més es pot fer), torna a endurir el to dels grups independentistes, que fan una treva parcial amb això.

La proposta, a banda de rebutjar la sentència i exigir la llibertat dels presos, torna a anar un pas més enllà del TC i denuncia la censura que està protagonitzant aquest organisme, vetant que al Parlament es pugui parlar de qualsevol cosa. D’aquesta manera, es decideix reiterar la reprovació a la monarquia i defensar el dret a l’autodeterminació i la sobirania de Catalunya. La proposta és ambiciosa perquè suposa un repte pels tres partits, un per Espanya, i un per la Mesa que presideix Roger Torrent, que no es vol quedar enrere ara que venen eleccions i potser té alguna aspiració a ser el proper candidat a la Generalitat.

Suposem que a ningú se li escapa que al Govern Torra li queda poca vida després de les eleccions espanyoles, que Esquerra Republicana n’està farta de les baralles internes, i que Torra deu tenir més ganes que ningú de ser un màrtir inhabilitat. Sigui això com sigui, Roger Torrent se la jugarà finalment per una cosa que, segurament, no deixa de ser força estèril, un extrem al que sempre havia dit que no arribaria si no havia de tenir una utilitat especial i que avui molta gent li ha agrait que fes. Què farà aleshores l’Estat? Fotrà a la garjola al president Torrent com va fer amb la presidenta Forcadell?

20 d'octubre de 2019

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS