El judici a Trapero, la venjança per la venjança

  • Guif
  • 20 de Gener de 2020

El segon episodi de la causa general pel referèndum de l’1 d’octubre ha començat aquest dilluns, amb el judici a la cúpula policial dels Mossos durant la tardor del 2017. El major Trapero, la intendent Laplana, l’exsecretari d’Interior Cèsar Puig i l’exdirector dels Mossos Pere Soler s’han assegut al banc dels acusats en el que serà un judici del procés versió reduïda. 112 testimonis, entre els quals Mossos, agents de la Guàrdia Civil, caps policials espanyols, presos polítics catalans… Són com uns bisos, amb molta menys repercussió, però amb tres dels quatre acusats afrontant penes d’onze anys per rebel·lió, amb Laplana només requerida 4 anys entre reixes.

El contrasentit del judici que ha començat a l’Audiència Nacional és probablement més gran que el judici del procés, ja que si aquell s’entenia des d’un punt de vista repressiu, de venjança i d’alliçonament, el que afronta Trapero no hi ha qui l’entengui. El factor repressiu a l’independentisme no hi és, ja que el major dels Mossos mai hi ha congregat. I, de fet, ho ha confirmat avui, titllant de “barbaritats” les lleis de la desconnexió, i deixant clar que no tenia cap relació especial ni amb Puigdemont ni amb Jordi Sànchez. A l’exlíder de l’ANC li va penjar el telèfon el 20-S quan, segons ell, l’independentista va intentar dir-li com havia de ser l’operatiu policial.

En qualsevol cas, un testimoni que s’ha allargat tot el dia i no ha acabat ha estat suficient per tenir un déjà-vu de la infàmia de judici del procés. I de veure que la justícia espanyola continua falsejant el 20-S, una manifestació pacífica en la qual ningú va prendre mal i no hi va haver-hi cap intent d’assaltar la conselleria d’Economia, i també el referèndum. Per aquest motiu, els arguments per jutjar i condemnar Trapero són nuls, i només els mou la venjança. La ràbia perquè hi hagués gent que es pugés a cotxes de la policia espanyola i perquè els Mossos no fotessin pals als ciutadans l’1-O continua present. I volen servir la venjança freda. Freda, com una cel·la de Lledoners.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS