De garjola en garjola

  • Guif
  • 3 de juliol de 2018

Ja són més a prop, però paradoxalment a la vegada igual de lluny. Junqueras, Romeva, Sánchez i Cuixart, reclosos fins ara a Madrid són a Saragossa, on faran nit aquest dimarts i es dirigiran cap a Catalunya dimecres. Primer faran una parada a Brians II, i dijous es dirigiran al centre de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada. Pel que fa a Forcadell i Bassa, sortiran directament de Madrid a Figueres dimecres, mentre que Forn, Rull i Turull també seran transferits a Catalunya els propers dies. La seva petició per ser transferits es va entregar més tard, així que la gestió en el seu cas es retardarà encara unes hores o dies més.

Les entitats sobiranistes ja han organitzat manifestacions a Lledoners i a Figueres aquest dimecres, per donar la benvinguda als presos. El dissabte 14 se celebrarà una marxa per demanar-ne l’alliberament, ja que les organitzacions independentistes creuen que qualsevol cosa que no sigui la llibertat és poc. És evident, perquè estan més a prop, però l’obstacle entre ells i la resta dels humans serà el mateix: un mur altíssim amb filferros per assegurar que no s’escapin.

En qualsevol cas, d’un moment a l’altre els nou presos polítics passaran a custòdia de la Generalitat, qui gestiona les presons catalanes. Un fet que ja ha aprofitat el reaparegut José María Aznar per dir que els “colpistes” es dirigeixen a centres penitenciaris gestionats per una administració “colpista”. Un comentari en la línia de fa uns dies, quan va proposar il·legalitzar els partits independentistes. I si l’erigim cap d’estat espanyol plenipotenciari per un mandat de 40 anys i acabem amb tots els problemes?
També avui, s’ha conegut que Ada Colau i Xavier Domènech seran els dos coordinadors generals de Catalunya en Comú. És a dir, cap canvi a l’horitzó. Els polítics que van guanyar les últimes eleccions a Barcelona i al Congrés continuen dominant amb mà de ferro la formació. Pretenen repetir els èxits a la coutat comtal de fa tres anys, i de moment l’últim baròmetre és optimista en aquest sentit. Ara bé, i si no guanyen a Barcelona? El moviment quedarà en punt mort a la ciutat, i això fàcilment es podria contagiar entre els altres municipis. Les enquestes mostren un escenari interessant, amb els comuns, ERC i Cs amb opcions. I aquí, ser primera força és determinant. Tot canviaria si l’independentisme es presentés junt. Ho tindria tot de cara per imposar-se en els comicis. Però ai làs, qui seria el cap de llista? En el supòsit que les negociacions anessin bé, s’encallarien en els noms. Com sempre.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS