Colau, en un Matrix on Pisarello i Asens poden arreglar el procés

  • Guif
  • 22 de Juny de 2019

Ada Colau ha assegurat aquest dissabte que ella en cap moment va tenir cap contacte amb Manuel Valls, ni hi va negociar, ni res que se li assembli, en les tres setmanes que van del 26 de maig al 15 de juny. No obstant, resulta que un membre del seu equip va parlar amb un socialista la mateixa nit de les eleccions. Colau ha assegurat que Valls no es va ni esmentar, però l’apropament de l’exprimer ministre francès amb els socialistes els últims dies fa pensar que, indirectament, els d’Iceta van assegurar que cadascú fes el que era necessari perquè Colau repetís. Es tracta d’una maniobra ben equiparable a la de Ciutadans a Andalusia, això és innegable, diguem-li operació d’Estat antiindependentista o no. 


L’alcaldessa de Barcelona també va dir que Gerardo Pisarello i Jaume Asens, tots dos diputats importants de Podemos a Madrid, poden jugar un paper clau en aquest diàleg entre governs espanyol i català per tal de trobar una solució al procés. Bé, primer està per veure quin paper tindran els d’Iglesias a l’executiu de Pedro Sánchez (si no anem a segones eleccions). Però vaja, tenint en compte la reacció furibunda de l’Espanya casposa, incloent mig PSOE, a la insinuació de la presència d’un mediador… Pisarello i Asens rarament tindran prou influència. 


Tot això, en paral·lel a Ben Emmerson, l’advocat dels Jordis i Junqueras a l’ONU, que ha demanat a l’òrgan supranacional investigar el govern espanyol després de “menysprear” la resolució sobre els presos. Veurem com acaba. 

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS