Catalunya manté el diàleg, mentre els republicanistes s’organitzen discretament

  • Oriol
  • 1 d'agost de 2018

Potser Albano Dante Fachín és l’aliat republicà no independentista que ens ajudarà a arribar on la resta no som capaços

No sabem si com pertoca, o no, una taula rectangular ha posat a Catalunya i Espanya l’una al front de l’altra. Les taules rectangulars no acostumen a convidar tant als acords com les rodones. Potser fan propícies les traïcions, no oblidem com en la taula de negociació de l’Estatut, Miquel Iceta va asseure’s al cantó espanyol en el que avui s’han assegut els representants del PSOE. Efectivament, avui s’ha produït la primera reunió bilateral Generalitat-Estat en set anys, enmig de dues opinions absolutament distants: la CUP dient que això dóna “llum verda al retorn a l’autonomisme” i Ciutadans dient que la reunió “dóna ales i reconeixement a l’independentisme”.

Sigui com sigui, el vicepresident Aragonès, el conseller Maragall i la resta de la delegació catalana han traslladat al govern d’Espanya, representat per Meritxell Batet, que donaran un “cert marge” a Pedro Sánchez, però que volen passos clars de cara als mesos que venen de tardor.

Mentrestant, a Catalunya, Quim Torra es reuneix amb representants de formacions sobiranistes. El president de la Generalitat es va mostrar ahir molt receptiu a la petició de Som Alternativa de Dante Fachín, de configurar un ‘Consell de la República’ on es trobin tots els actors de l’1O i el 3O, una opció que la CUP i Procés Constituent veuen amb molts bons ulls, coms segurament també ERC que serà la propera que es trobarà amb Torra. L’evolució de l’exdiputat de CSQEP ha estat notable des que es va estrenar a l’escó número 4 al costat d’Àngels Martínez Castells, i segurament la seva tasca, d’engreixar una espècie de republicanisme que va més enllà de l’independentisme és allò que cal anar fent de manera tranquil·la, i fora dels focus i de les bronques dels hiperventilats de les xarxes socials, tal i com també defensen els de Junqueras.

31 de juliol de 2018

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS